Eerste bedevaartgangers uitgezwaaid

Op zaterdag 19 augustus 2017 zijn de eerste pelgrims vertrokken, die met de Bedevaartorganisatie van de Islamitische Stichting Nederland (ISN) hun bedevaartplicht (hajj) zullen vervullen. Ze werden uitgezwaaid op luchthaven Schiphol.

De eerste bedevaartgroep vertrok in een gezelschap dat uit 151 personen bestaat, waarvan vijf geloofsbedienaren. Hun afreis op luchthaven Schiphol werd bijgewoond door vele familieleden en vrienden van de pelgrims.

Bij de afscheidsceremonie werd bijgewoond door Cevdet Keskin (Bedevaartorganisatie Verantwoordelijke en Algemeen Coördinator ISN) en Salih Söğüt (Plaatsvervangend Raadsman voor Religieuze Zaken verbonden aan het Rotterdamse Consulaat), Osman Çelik (Geloofsbedienaar ISN Mevlana Moskee Rotterdam) en de naasten van de pelgrims.

Tijdens de ceremonie werd er een smeekbede voorgedragen door Osman Çelik. De terugkeer van deze eerste bedevaartgroep is op 19 september 2017. De overige bedevaartgroepen vertrekken op 22 en 23 augustus 2017. In totaal reizen er vanuit de ISN-organisatie vijf bedevaartgroepen af.

Copyright © Islamitische Stichting Nederland. Alle rechten voorbehouden.