Eerste bedevaartgangers uitgezwaaid

Op woensdag 8 augustus 2018 zijn de eerste pelgrims vertrokken richting Saoedi-Arabië, die met de Bedevaartorganisatie van de Islamitische Stichting Nederland (ISN) hun bedevaartplicht (hajj) zullen vervullen. Ze werden uitgezwaaid op luchthaven Schiphol.

Het totaal aantal bedevaartgangers dat dit jaar via ISN afreist naar het bedevaartgebied bedraagt 586, waarvan 23 begeleidende geloofsbedienaren. Opvallend detail: de gemiddelde leeftijd van de bedevaartgangers is significant gezakt tot onder de 50 jaar.

De eerste bedevaartgangers reizen af in drie groepen. Hun afreis op luchthaven Schiphol werd bijgewoond door dr. Ali Parlak (Attaché voor Religieuze Zaken ambtsregio Rotterdam), Cevdet Keskin (Algemeen Directeur Vakif BV en Procesmanager Bedevaartorganisatie), familieleden en vrienden van de pelgrims. 

Het totaal aantal bedevaartgroepen bedraagt vier, dat verder onderverdeeld is in veertien subgroepen. De bedevaartgroepen worden aangevoerd door Osman Gülbe (Secretaris Raad van Toezicht ISN). De bedevaartgangers reizen eerst naar Mekka om daar hun bedevaartrituelen te volbrengen om vervolgens door te reizen naar Medina. Daar zullen ze een bezoek afleggen aan het graf van profeet Mohammed. De eerste drie bedevaartgroepen volbrengen de reguliere pelgrimage, die duurt tot en met 7 september 2018. De vierde en laatste bedevaartgroep volbrengt een kortstondige pelgrimage, die aanvangt op 14 augustus 2018 en eindigt op 29 augustus 2018.

Copyright © Islamitische Stichting Nederland. Alle rechten voorbehouden.