ISN houdt bijeenkomst inzake offerdiensten

Op 11 augustus 2018 heeft Islamitische Stichting Nederland (ISN) in samenwerking met Stichting Diyanet Turkije een bijeenkomst gehouden waarin werd overlegd over de mondiale dienstverlening van Diyanet omtrent offerandes onder volmacht.

De bijeenkomst vond plaats in de conferentiezaal van de ISN Fatih Moskee te Soest en werd bijgewoond door diverse beambten. Onder de aanwezigen bevonden zich Mehmet Savaş Polat (Algemeen Directeur Stichting Diyanet Turkije), Mustafa Yeşilorman (Plaatsvervangend Raadsman voor Religieuze Zaken te Den Haag), dr. Ali Parlak (Attaché voor Religieuze Zaken ambtsregio Rotterdam), Mustafa Yiğit (Bestuurslid ISN), Cevdet Keskin (Algemeen Directeur Vakif BV en Procesmanager Bedevaartorganisatie), dienstdoende geloofsbedienaren van ISN-moskeevestigingen en diverse moskeebestuurders.

De bijeenkomst, die werd geleid door Keskin, begon met een recitatie uit de Koran. Nadien hield Parlak een openingstoespraak, waarin hij zijn tevredenheid uitte over de wijze waarop geloofsbedienaren en moskeebestuurders steevast moskeegangers faciliteren in de volbrenging van de offerandes. Vervolgens sprak Yeşilorman de aanwezigen toe. Yeşilorman gaf aan dat er meer inspanning is vereist om het offeren onder volmacht tot een groot succes te maken, waarbij er vooral een rol is weggelegd voor zowel geloofsbedienaren als moskeebestuurders.

Na afloop van de toespraken vond er een videovertoning plaats, waarin de mondiale dienstverlening van Stichting Diyanet Turkije werd belicht. Hierna lichtte Polat mondeling een aantal componenten van de dienstverlening toe. De bijeenkomst werd besloten met versnaperingen en een vraag-en antwoordsessie.

Copyright © Islamitische Stichting Nederland. Alle rechten voorbehouden.