Deskundigheidsbevordering geloofsbedienaren gestart

Geloofsbedienaren die in 2017 aangetreden zijn bij een moskeevestiging van de Islamitische Stichting Nederland (ISN) zijn begonnen met het volgen van een bijscholingsprogramma. Het programma duurt twee maanden.

De aftrap van het bijscholingsprogramma vond plaats in het gebouw van Islamic Research & Education Institute, dat recentelijk haar deuren heeft geopend. Het pand van dit instituut is gevestigd aan Scheveningseweg 15 te Den Haag.

Het programma voor deskundigheidsbevordering is op 9 april 2018 gestart. De aftrap begon met een recitatie uit de Koran. Vervolgens werd het bijscholingsprogramma ingeleid door prof. dr. Özcan Hıdır (Lid Raad van Toezicht). In zijn toespraak benadrukte Hıdır het belang van kennis en onderstreepte hij dat de zoektocht naar meer kennis ten goede zal komen van de geloofsbedienaren. Hierna nam prof. dr. Yavuz Ünal (Voorzitter Raad van Toezicht) het woord. Ünal deelde mee dat het instituut voorop zal lopen in het doen van academische studies, het opzetten van bijscholingsprogramma’s en de doorontwikkeling van godsdienstonderwijs, hetgeen als een geheel moet bijdragen aan de professionalisering van religieuze dienstverlening.

Er nemen 27 geloofsbedienaren deel aan het programma, dat eens per week wordt gehouden.

 

Copyright © Islamitische Stichting Nederland. Alle rechten voorbehouden.