Conferentie “Gedragscode van de Profeet vanuit koranisch perspectief” door koranspecialist Egin

Op zondag 10 februari 2018 heeft de Islamitische Stichting Nederland (ISN) een conferentie gehouden die in het teken stond van islamitische gedragscodes die voortvloeien uit de basisbronnen van de Islam. Als gastspreker is gekozen voor dhr. Osman Egin. Egin is een invloedrijke Turkse korankenner die meerdere boekwerken op zijn naam heeft staan, actief is binnen het koranonderwijs en – als jurylid bij de tv-zender TRT – koranrecitatoren beoordeelt en begeleidt. De conferentie werd gehouden bij de ISN Ulu Moskee te Ede.

De conferentie werd druk bezocht door moskeegangers en geloofsbedienaren. Onder de aanwezigen bevonden zich prof. dr. Yavuz Ünal (Raadsman voor Religieuze Zaken te Den Haag), Mustafa Yeşilorman (Attaché voor Religieuze Zaken te Deventer), Salih Söğüt (Plaatsvervangend Attaché voor Religieuze Zaken te Rotterdam), leden van de Raad van Bestuur van ISN en diverse moskeebestuurders.

In het verleden was Egin actief als geloofsbedienaar in Nederland, waardoor hij reeds in de bekendheid is geraakt in Nederland. Gedurende de conferentie behandelde hij het thema “gedragscode van de Profeet vanuit koranisch perspectief”. Het aanwezige publiek raakte geïnspireerd door de combinatie van zijn charme, sociale behendigheid en aansprekende spreekstijl. Hiermee zette hij het publiek aan tot zelfreflectie.

Na Egin kwam raadsman Ünal aan het woord. Hij bedankte Egin voor diens voordracht en hield een afsluitende toespraak.

De conferentie werd live uitgezonden en is massaal gedeeld op diverse sociale mediakanalen.

Copyright © Islamitische Stichting Nederland. Alle rechten voorbehouden.