Competitie “Voordracht Turkse volkslied” volbracht

Op 14 maart 2021 vond er in de ISN Fatih Moskee te Soest de finale van de jaarlijks terugkerende competitie “Voordracht van de Turkse volkslied” plaats. Deze werd georganiseerd in samenwerking tussen het Adviseurschap voor Religieuze Zaken van de Ambassade van Turkije te Den Haag en de Islamitische Stichting Nederland (ISN).

Aan de finale, welke plaatsvond met inachtneming van het coronaprotocol, deden dertien kinderen mee, afkomstig uit verschillende regio’s van Nederland. De belangstelling was groot en de finale werd live uitgezonden op sociale media.

Onder de deelnemers bevonden zich prof. dr. Haluk Songur (Raadsman voor Religieuze Zaken te Den Haag), dr. Ali Parlak (Attaché voor Religieuze Zaken ambtsgebied Rotterdam) en Mustafa Yeşilorman (Attaché voor Religieuze Zaken ambtsgebied Deventer). Zij hielden een toespraak waarin zij ingingen op de waarde en het historische belang van de tekst van het volkslied.

De finalisten kregen hun cadeaus uitgereikt door ISN. Tevens werden de ouders en de religieuze bedienaren bedankt voor hun betrokkenheid en educatie van de kinderen. Tot besluit werden er smeekgebeden opgelezen voor onder meer Mehmet Akif Ersoy (dichter, tevens schrijver van het Turkse volkslied) en andere notabelen die zijn overleden.

De winnaars zijn:

1. Suden Kayra Elkaya / ISN Ulu Moskee Zwolle

2. Azra Boz / ISN Eyüp Sultan Moskee Utrecht

3. Yusuf Can Kaya / ISN Fatih Moskee Eindhoven

Copyright © Islamitische Stichting Nederland. Alle rechten voorbehouden.