Bezoek aan locaties inzamelingsacties voor slachtoffers aardbeving

Een delegatie onder leiding van Prof. Dr. Haluk Songur (Raadsman voor Religieuze Zaken te Den Haag) en Muhlis Koç (Voorzitter ISN) hebben de locaties in de provincie Overijssel waar hulp wordt ingezameld ten behoeve van de slachtoffers van de aardbeving bezocht.

De delegatie ontmoette de vertegenwoordigers van de Unie van Kerken in de ISN Merkez Moskee Deventer, die hun condoleances betuigden, en zakenmannen die logistieke ondersteuning willen bieden, en ontving informatie van moskeevoorzitter Kerem Alan.

Later bracht de delegatie een bezoek aan de bestuursleden van de vereniging TAAB, waarvan het hoofdkantoor zich in Hengelo bevindt, en bracht hun beterschapswensen over en ontmoette Nazım Ekşili, een van de bestuursleden van de vereniging, over de hulpactie en kreeg informatie over de campagne.

De ISN-delegatie had ook een ontmoeting met burgemeester Sander Scheldberg van Hengelo en bedankte de burgemeester voor de hulp van hun Nederlandse vrienden.Tijdens een bezoek aan de hulpactie van het Turks Werkplatform Hengelo, kreeg de ISN-delegatie informatie over de campagne van de zakenman Yücel Şimşek. De delegatie bedankte Yücel Şimşek, de eigenaar van het bedrijf SYM-TECH, voor het leeghalen van zijn eigen werkplek en het toewijzen van ruimte voor hulpmaterialen en het werken met al zijn medewerkers. De delegatie, die ook gesprekken voerde met dr. Salah Said van de Stichting ZGT Overzee, die de campagne actief steunt, benadrukte het belang van overleg met AFAD en de ambassade en riep op tot directe financiële hulp in plaats van kleding.

Copyright © Islamitische Stichting Nederland. Alle rechten voorbehouden.