Wij veroordelen ten strengste alle vormen van terreur 

Tijdens de afschuwwekkende terroristische aanslagen van dinsdag 22 maart 2016 in Brussel die gericht waren op onschuldige burgers zijn tientallen onschuldige mensen hun leven verloren en vele mensen gewond geraakt.

Deze lafhartige aanslagen die in luchthavens en metrostations zijn gepleegd waar vele onschuldige mensen aanwezig waren hebben geleid tot het verlies van vele onschuldige levens en tot vele verwondingen. Bovendien is er een angstsfeer ontstaan. De terroristische aanslagen zijn zonder te kijken op wie ze gericht zijn, door wie ze gepleegd zijn, een misdaad tegen de mensheid. Deze terroristische aanslagen in Brussel verschillen in geen enkel opzicht van de aanslagen die eerder in Istanbul en daarvoor in Ankara werden gepleegd.  Elke terroristische aanslag richt zich namelijk op de mensheid en bedreigt de rust en vrede.

Onze moskee gemeenschap en onze moslim broeders, die de laatste dertig jaar helaas van dichtbij hebben meegemaakt wat voor een groot probleem deze lafhartige terreur is, hebben in grote verdriet kennisgenomen van deze kleinhartige aanslagen.

Als Islamitische Stichting Nederland (ISN) zijn wij, waar dan ook ter wereld, tegen alle soorten terroristische activiteiten en tegen alle terroristische organisaties. Wij willen dan ook het Belgische volk condoleren met dit grote verlies en wensen dat vergelijkbare aanslagen nergens meer zullen voorkomen.

Wij leven mee met de nabestaanden van hen die hun leven verloren hebben bij deze onmenselijke aanslagen en voelen de pijn van de Belgische bevolking diep in ons hart. De gewonden wensen wij heel veel beterschap toe.

Islamitische Stichting Nederland (ISN)

Copyright © Islamitische Stichting Nederland. Alle rechten voorbehouden.