Tweede iftar-bijeenkomst voor moskeebestuurders

De Islamitische Stichting Nederland (ISN) heeft op 23 mei 2019 een iftar-bijeenkomst georganiseerd voor lokale moskeebestuurders uit de regio Amsterdam en Zuid-Nederland. Dit vond plaats in de conferentiezaal van de ISN Gültepe Moskee te Rotterdam.

De bijeenkomst werd bijgewoond door Şaban Dişli (Ambassadeur van de Republiek Turkije te Den Haag), Aytaç Yılmaz Modrak (Consul-Generaal van de Republiek Turkije te Rotterdam), dr. Ali Parlak (Waarnemend Raadsman voor Religieuze Zaken), Mehmet Yürek (Bestuursvoorzitter ISN), bestuursleden van ISN, Muhsin Köktaş (Voorzitter CMO), Ömer Altay (Voorzitter Turks-Islamitische Culturele Federatie TICF), diverse leden van de onderafdelingen van ISN, lokale bestuurders van moskeeën die verbonden zijn aan ISN, vertegenwoordigers van de lokale vrouwenafdelingen, vertegenwoordigers van de lokale jongerenafdelingen en vertegenwoordigers van de Turks-Nederlandse pers. 

Het programma begon met een recitatie uit de Koran. Hierna werden diverse (welkomst)toespraken gehouden door de aanwezige ambtsdragers. In de toespraken werd nadruk gelegd op het belang van sociale cohesie en van het onderhouden van nauwe banden met de Nederlandse samenleving. Vervolgens werd de gezamenlijke iftar gehouden, vergezeld door lofliederen – bespeeld met een ney-muziekinstrument – die verzorgd werden door ISN-Onderwijscoördinator Mücahit Batman. Tot besluit werd er een smeekbede (du’a) uitgesproken.

Copyright © Islamitische Stichting Nederland. Alle rechten voorbehouden.