Studiedag voor bedevaartfunctionarissen

p zondag 2 juli 2017 heeft de Islamitische Stichting Nederland een studiedag gehouden voor bedevaartfunctionarissen die dit jaar de hajj-pelgrims zullen begeleiden. De begeleiders bestaan uit geloofsbedienaren van ISN. Deze studiedag is in samenwerking met collega-stichting Diyanet van België georganiseerd.

De studiedag had plaats in de conferentiezaal van Vakif BV te Den Haag. Onder de deelnemers bevonden zich Dr. Dursun Aygün (Algemeen Directeur Bedevaartzaken van het Presidium voor Religieuze Zaken), Remzi Bircan (Coördinator Bedevaartbureau van het Presidium voor Religieuze Zaken), Cevdet Keskin (Algemeen Coördinator ISN) en geloofsbedienaren uit Nederland en België die als bedevaartfunctionaris gaan dienen.

De studiedag begon met een recitatie uit de Koran. Hierna hielden Dr. Dursun Aygün en Remzi Bircan een presentatie. In deze presentatie kwamen alle onderwerpen aangaande de bedevaartorganisatie aan bod. De functionarissen hebben informatie gekregen over hun taken en verantwoordelijkheden als groepsleider tijdens de bedevaart.

In totaal participeerden dertig geloofsbedienaren: twintig uit Nederland – waarvan twee vrouwelijke geloofsbedienaren – en tien uit België. Uit de feedback die de participanten aan het einde van de studiedag gaven, bleek dat zij de bijeenkomst als erg waardevol beschouwen en te spreken zijn over de opzet van de studiedag.

Copyright © Islamitische Stichting Nederland. Alle rechten voorbehouden.