Start bouw ISN Hicret-moskee Hoogeveen

De bouw van de aan de Islamitische Stichting Nederland (ISN) gelieerde Hicret-moskee in Hoogeveen is gestart. Tijdens een ceremoniële bijeenkomst op 1 april 2017 is het startsein gegeven. Mehmet Yürek (Secretaris van het Algemeen Bestuur van ISN & Plaatsvervangend Raadsman voor Religieuze Zaken) en Cevdet Keskin (Algemeen Coördinator ISN) namen deel aan deze ceremonie.De ceremonie werd gestart met een Koranrecitatie door Cemil Pamuk (geloofsbedienaar), vervolgd door een openingstoespraak van Yaşar Eraslan (moskeevoorzitter) en een vervolgtoespraak van Cevdet Keskin.

Tot slot sprak Mehmet Yürek de lokale geloofsgemeenschap toe. In zijn toespraak benadrukte Yürek dat parallel aan het materiële bouwwerk ook aandacht moet komen voor het geestelijke bouwwerk van de gemeenschap, waarbij hij aangaf ook te rekenen op proactieve inspanningen van vrouwen en jongeren.

Na deze toespraken werd het bouwterrein bezocht. De kosten van de bouw worden geraamd op 400.000 euro en we verwachten dat de bouw nog in 2017 voltooid wordt.

Copyright © Islamitische Stichting Nederland. Alle rechten voorbehouden.