Seminar ISN-Eindejaarsumra voor jongeren volbracht

Op 26 november 2022 vond er in Ede een seminar plaats die in het teken stond van de eindejaarsumra voor jongeren, georganiseerd door de Islamitische Stichting Nederland ISN. De seminar, die werd gehouden in de conferentiezaal van de ISN Ulu-Moskee te Ede, werd bijgewoond door ISN-voorzitter Muhlis Koç, Umra-coördinator Cevdet Keskin, religieuze bedienaren die deel zullen nemen aan de umra-organisatie en jongeren die zich hebben ingeschreven voor de umra.

De drukbezochte seminar begon met een Koranrecitatie, gevolgd door een toespraak van ISN-voorzitter Muhlis Koç. Koç benadrukte dat de umra een belangrijke ervaring is in het leven van de jongeren. Hij sprak zijn hoop uit dat de deelnemende jongeren deze gelegenheid optimaal zullen benutten.

Nadien werd er een presentatie gegeven over de umra, waarbij er belangrijke informatie werd gedeeld over de umra-organisatie. Tijdens het programma was er ook gelegenheid om vragen te stellen over de organisatie, welke werden beantwoord. Tijdens de seminar kregen de jongeren een tas met daarin spullen die ze gedurende de umra zullen gebruiken.

Vanwege het vervallen van de mahram-eis zijn er dit jaar relatief veel vrouwelijke umra-kandidaten. Aan de eindejaarsumra nemen in totaal 250 mensen deel, die in zes deelgroepen hun umra zullen volbrengen. De groepen zullen op 26 december 2022 vertrekken en keren op 7 januari 2023 weer terug.

Copyright © Islamitische Stichting Nederland. Alle rechten voorbehouden.