ISN Vrouw en Gezin vervaardigt mondkapjes voor ISN-moskeeën en voor de zorgsector

Door de coronacrisis zijn mondkapjes erg schaars. Meral Çelik, de coördinator van de afdeling Vrouw en Gezin van de Islamitische Stichting Nederland (ISN), geeft een update over de productie van mondkapjes die bestemd zijn voor ISN-moskeeën en voor de Nederlandse zorgsector.
ISN Vrouw en Gezin is op 2 april 2020 begonnen met nieuwe initiatieven rondom de productie van mondkapjes. Aanvankelijk is er aan het RIVM voorgesteld om mondkapjes te leveren, gezien het schrijnende tekort eraan. Dit verzoek werd erg gewaardeerd, echter RIVM gaf aan daar momenteel niet in mee te gaan. Vervolgens is ISN Vrouw en Gezin in zee gegaan met zorgkapjes.nl te Breda.

Vrijwilligers uit meerdere ISN-moskeeën zijn toen begonnen met het vervaardigen van mondkapjes. Later is er ook een samenwerking aangegaan met Atelier Kleurstof te Leiden. Vrijwilligers van ISN-moskeeën begonnen zo ook met het naaien van mondkapjes voor het atelier.

Het resultaat van deze samenwerkingsverbanden mag er zijn: er zijn 1.000 maskers genaaid voor zorgkapjes.nl en nog eens 600 maskers voor Atelier Kleurstof binnen 1 week tijd. Ook heeft ISN vrouw en gezin voor de stichting Beyazay 1000 mondkapjes geregeld via Zorgkapjes.nl.
Binnenkort gaan ze nog 4000 mondkapjes naaien voor Atelier Kleurstof. Deze mondkapjes zullen gebruikt worden in de Nederlandse zorgsector.
Daarnaast maakt ISN zich op voor de voorzichtige heropening van moskeeën, die (onder voorbehoud) vanaf 1 juli 2020 zal plaatsvinden. De vrijwilligers zijn druk met het naaien van ongeveer 8000 mondkapjes, bedoeld voor de moskeebezoekers.
ISN bedankt iedereen die een aandeel heeft gehad in dit maatschappelijke initiatief.

Copyright © Islamitische Stichting Nederland. Alle rechten voorbehouden.