ISN volbrengt offers in Oekraïne

In het kader van de offerandes die Islamitische Stichting Nederland (ISN) onder volmacht uitvoert, zijn een groep vrijwilligers uit liefdadigheidszin afgereisd naar Oekraïne.

Het team, dat bestond uit Recep Erkoç (Voorzitter Auditcomité ISN), Mehmet Çiçek (Voorzitter ISN  Eyüp Sultan Moskee te Groningen) en Faruk Ersoy (Voorzitter ISN Tuba Moskee te Steenwijk), bezochten – in verband met het Offerfeest – Oekraïense dorpen alwaar Mescheten, een Turkstalige minderheid, woonachtig zijn. De gebrachte offers zijn verdeeld onder de dorpsbewoners. Deze offers zijn gebracht uit naam van Nederlandse volmachtgevers.

Het gaat om in totaal 306 offers. De vleesopbrengst is op vijftien verschillende locaties verdeeld onder de lokale bewoners. Het offerthema van Stichting Diyanet Turkije, zijnde “Verbroedering middels onze offerandes”, werd daarmee breed uitgedragen.

Het fenomeen is uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerende campagne. Desgevraagd lieten de Mescheten weten dat ze ISN erg dankbaar zijn voor deze traditionele offercampagne. De Mescheten werden medio twintigste eeuw verbannen uit hun oorspronkelijke woongebieden. 

Voorafgaand aan het Offerfeest heeft ISN hulppakketten uitgedeeld in de omgeving van Mykolajiv en Cherson, alwaar veel Mescheten woonachtig zijn. De verdeling kan getypeerd worden als maatwerk: bij de verdeling is rekening gehouden met de levensbehoeften van de doorgaans armere gezinnen.

Tevens zijn er drie waterputten geslagen in verschillende districten. Daarmee hebben vele bewoners toegang gekregen tot watervoorzieningen. ISN heeft tot op heden zes waterputten geslagen in de regio.

Copyright © Islamitische Stichting Nederland. Alle rechten voorbehouden.