ISN presenteert “Koranuitleg voor kinderen deel 2”

Het kinderboek “De Koran: uitleg voor kinderen deel 2”, dat geschreven is door Abdulwahid van Bommel, is op zondag 8 maart 2020 gepresenteerd. De boekpresentatie vond plaats in de conferentiezaal van de ISN Ulu Moskee te Utrecht.

De dagvoorzitter was Ahmed Bulut (Specialist Religieuze Vertalingen ISN), die na afloop van het middaggebed een openingstoespraak hield over de opzet van de boekpresentatie. Vervolgens vond er een Koranrecitatie plaats, welke verzorgd werd door Erhan Helvacı. Nadien hield Muhlis Koç (Voorzitter ISN) een toespraak. In zijn toespraak benadrukte Koç het belang van een Koranuitleg voor kinderen en motiveerde hij waarom ISN de totstandkoming van het boek heeft gesteund. Vervolgens vond er een indrukwekkende opvoering plaats door leerlingen van groep 8 van de Islamitische Basisschool Abu Dawud te Utrecht, onder leiding van Saida Franken. De opvoering ging over de wijsheid achter de profetenverhalen. Hierna werd Abdulwahid van Bommel, de auteur van het boek, geïnterviewd door Imane Valk. Vervolgens beantwoordde Van Bommel – onder moderatie van Ahmed Bulut – vele vragen uit het publiek.

Na het interactieve gedeelte uitte Van Bommel zijn tevredenheid over de organisatie en opzet van het programma. Tot slot kwam Yücel Aydemir (Voorzitter ISN Ulu Moskee Utrecht) aan het woord. Hij sprak zijn waardering uit over de publicatie en presentatie van het boek en bedankte de sprekers en de deelnemers voor hun aanwezigheid. Gedurende het programma was er een kunst- en kalligrafieworkshop voor kinderen, die verzorgd werd door beeldend kunstenaar en vormgever Tawab Safi.

De belangstelling voor het programma was erg groot. In een reactie liet dagvoorzitter Ahmed Bulut weten erg blij te zijn met de diversiteit onder de deelnemers. ‘Wat ik merkte is dat de opzet en het interactieve karakter van de boekpresentatie erg werd gewaardeerd. Een activiteit als deze draagt bij aan de sociale cohesie onder moslims en in onze samenleving als geheel. Deze is dan ook zeker voor herhaling vatbaar,’ aldus Bulut.

De Koranuitleg richt zich primair op kinderen uit de leeftijdsklasse acht tot twaalf jaar. Het boek wordt uitgegeven door uitgeverij Parthenon. De Islamitische Stichting Nederland (ISN) is één van de belangrijkste donateurs.

Copyright © Islamitische Stichting Nederland. Alle rechten voorbehouden.