Bijna 300 deelnemers bij lancering Kinderkoran

Het kinderboek “De Koran: uitleg voor kinderen” is op zondag 9 juli 2017 officieel gelanceerd. Dit vond plaats bij ISN Ulu Moskee te Utrecht.

De lancering begon met een inleiding door Ahmed Bulut (hoofd Onderzoekscentrum ISN). Vervolgens werd er een Koranrecitatie voorgedragen, dat vervolgd werd door een toespraak door Mehmet Yürek (plaatsvervangend voorzitter & secretaris ISN). Hierna volgde het interactieve deel met Abdulwahid van Bommel, de auteur van het boek. Dat deel begon met een interview door de negenjarige Imane Valk. Hierna beantwoordde Van Bommel – onder moderatie van Ahmed Bulut – vele vragen van het publiek. Na het voltooien hiervan hielden enkele donateurs een dankwoord. Tot slot nam Mehmet Yürek het woord, waarin hij Van Bommel bedankte voor zijn waardevolle werk.

Gedurende het programma was er een animatie-activiteit voor kinderen, wat bestond uit een laagdrempelige kalligrafieworkshop. Verder was er gelegenheid om het boek aan te schaffen en te laten signeren.

Met bijna 300 aanwezigen was er aanzienlijke belangstelling. Onder de aanwezigen bevonden zich onderwijzers, bestuurders van islamitische scholen, journalisten, opiniemakers, denkers, religiewetenschappers en vele kinderen. Verder namen Ayhan Tonca en Yücel Aydemir (beiden ISN-bestuurders), Mücahit Batman (Onderwijscoördinator ISN) en Cevdet Keskin (Algemeen Coördinator ISN) deel.

Het genoemde boek richt zich primair op kinderen uit de leeftijdsklasse acht tot twaalf jaar en wordt uitgegeven door uitgeverij Parthenon. Dit project wordt gesteund door 135 donateurs. De Islamitische Stichting Nederland (ISN) is één van de ondersteunende instellingen.

Copyright © Islamitische Stichting Nederland. Alle rechten voorbehouden.