Bevlogen viering van de Week van de Moskeeën en Religieuze Bedienaren

In het kader van de jaarlijkse viering van de Week van de Moskeeën en Religieuze Bedienaren heeft de Islamitische Stichting Nederland (ISN) in samenwerking met het Adviseurschap voor Religieuze Zaken van het ambtsgebied Deventer een speciale eredienst gehouden.

De eredienst vond op 6 oktober 2019 plaats in de conferentiezaal van de ISN Mehmet Akif moskee te Harderwijk. Onder de deelnemers bevonden zich Mustafa Yeşilorman (Attaché voor Religieuze Zaken ambtsgebied Deventer), Aydın Ilgar (Bestuurslid ISN), geloofsbedienaren uit de regio, moskeebestuurders en diverse vrijwilligers.

Tijdens de bijeenkomst werden toespraken gehouden over het belang van de eredienst, door onder meer Mustafa Yeşilorman, Volkan Çelebi Fidancı (Voorzitter ISN Mehmet Akif Moskee te Harderwijk) en Mehmet Yürek (Geloofsbedienaar ISN Mehmet Akif Moskee te Harderwijk). Nadien werden Koranrecitaties en lofliederen voorgedragen door de volgende geloofsbedienaren: Kemalettin Ökten, Adem Bekar, Hasan Memiş, Celil Yalçın en Yusuf Uğur.

Dr. Sami Bakır had de eer om dagvoorzitter te mogen zijn. Aan het eind van het programma werd er, door Mehmet Emin Açık, een smeekbede voorgedragen ter afsluiting van de afgeronde Koranrecitaties. Het programma eindigde met de verstrekking van versnaperingen.

Copyright © Islamitische Stichting Nederland. Alle rechten voorbehouden.